ROUTES

Scooter Experience neemt je mee over verschillende routes door het Noord-Hollandse landschap.

De Molenroute gaat richting Zaandam en is vooral bekend vanwege de Zaanse Schans.
Ook leiden de routes je langs authentieke Hollandse dorpjes, bezienswaardigheden en natuurlijk het uitgestrekte polderlandschap. De routes hebben we met veel zorg en aandacht voor u gemaakt en gaan langs picknickplaatsen, terrasjes, molens, ijstentjes, diverse theetuinen, zodat er genoeg gelegenheid is om te stoppen en te ontdekken.

De Scooter Experience is een relaxed dagje uit, waar voldoende tijd is om onderweg volop te genieten van de prachtig omgeving, afgewisseld met leuke activiteiten.
Hieronder kun je meer informatie vinden per route. De exacte routekaart (papier of digitaal) krijg je mee als je op locatie bent.

MOLENROUTE

Prijs € 49,-

De Molenroute brengt je door de prachtige Zaanstreek naar de Zaanse Schans, bekend om zijn vele molens en de houten huisjes. Dit uniek stukje Nederland moet je gezien hebben. Na de Zaanse Schans wordt de route vervolgd door prachtige Nederlands landschap en de unieke stukken ’t Twiske en het Ilperveld. Details over de route krijg je vlak voordat je vertrekt.
Bij ons huur je de scooter voor de hele dag (vanaf 10 uur open, mag ook later beginnen, eindtijd is 17:30 uur).  De Molenroute is ongeveer 40km lang, ongeveer 2 uur non-stop scootertijd.

DORPENROUTE

Prijs € 49,-

Geniet van de ultieme combinatie van natuur en cultuur. Deze route leidt je langs unieke dorpen als Monnickendam, Edam en Volendam, gelegen langs het IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee. Daarnaast doe je ook de kleinere, pittoreskere dorpen aan. Tussen de dorpen door rijdt je door het prachtige Noord-Hollandse polderlandschap en geniet je van de rust en de natuur.
Bij ons huur je de scooter voor de hele dag (vanaf 10 uur open, mag ook later beginnen, eindtijd is 17:30 uur).  De Dorpenroute is ongeveer 50km lang, ongeveer 2,5 uur non-stop scootertijd.

POLDERROUTE

Prijs € 49,-

Deze route neemt je mee door het werelderfgoed De Beemster. Een unieke polder, waarbij de wegen kaarsrecht zijn en het land plat en strak is. Daarna nemen we je mee naar De Rijp, het dorp dat vroeger een grote walvisvaart had, maar door de inpoldering van Noord-Holland nu omgeven is door land. Zie de unieke kenmerken die de waterhuishouding achter hebben gelaten in het landschap. Over de dijken en bruggetjes vervolg je je weg door Noord-Holland.
Bij ons huur je de scooter voor de hele dag (vanaf 10 uur open, mag ook later beginnen, eindtijd is 17:30 uur).  De Dorpenroute is ongeveer 50km lang, ongeveer 2,5 uur non-stop scootertijd.

MOLENROUTE XL

Prijs € 59,-

De Molenroute brengt je door de prachtige Zaanstreek naar de Zaanse Schans, bekend om zijn vele molens en de houten huisjes. Dit uniek stukje Nederland moet je gezien hebben. Na de Zaanse Schans wordt de route vervolgd door prachtige Nederlands landschap en de unieke stukken ’t Twiske en het Ilperveld. Omdat je hier voor de XL route gaat, is er ook nog tijd om via het pondje bij Ilpendam, via het turf gebied in Overleek naar Monnickendam en Volendam. En je hebt genoeg tijd om de scooter te parkeren en de toerist uit te hangen op de verschillende mooie plekken. Details over de route krijg je vlak voordat je vertrekt.
Bij ons huur je de scooter voor de hele dag (vanaf 10 uur open, mag ook later beginnen, eindtijd is 17:30 uur).  De Molenroute is ongeveer 60 km lang, ongeveer 3,5 uur non-stop scootertijd.

KIDSROUTE

Prijs € 49,-

Deze route is speciaal ontwikkeld voor groepen met jongere kids. Je komt langs verschillende speeltuintjes en stopjes voor kids, maar rijdt ook lekker door de natuur zodat er onderweg ook genoeg te zien is. De route kun je makkelijker afbreken als de kids er genoeg van hebben en je kunt wat langer en vaker kunt stoppen. Denk je dat jouw kids het langer volhouden op de scooter? Dan kun je natuurlijk voor een wat langere route kiezen.
Bij ons huur je de scooter voor de hele dag (vanaf 10 uur open, mag ook later beginnen, eindtijd is 17:30 uur).  De kidsroute is ongeveer 35 km lang, ongeveer 2 uur non-stop scootertijd.
Hierboven heb je kunnen zien welke fantastische routes wij voor je klaar hebben liggen!
Van een kortere route, ideaal voor een route met jonge kinderen, tot een extra lange route voor de echte ontdekkingsreiziger!
Jouw keuze al gemaakt? Ga dan naar reserveren en boek vandaag nog jouw route, of kijk even bij arrangementen of je jouw experience nog kunt uitbreiden met een lekkere lunch, borrel of picknick!
Welke keuze je ook maakt, wij feliciteren je alvast met de keuze voor een geweldige experience samen met jouw vrienden, collega’s of familie!